Info over tenniskleding dames

Tennis met een pet: hoe kies je een goede pet om mee te tennissen?

Tennis je graag met een pet of wil je het tennissen weer oppakken en zoek je de juiste outfit en accessoires? Een pet is vrij noodzakelijk tijdens het tennissen. Dit zorgt namelijk dat je niet direct in de zon hoeft te kijken. Op deze manier beïnvloedt de zon jouw spel niet en kun je ongestoord aan de match beginnen. Ook biedt het schaduw en voorkomt het dat je verbrandt of oververhit raakt. Wil je weten hoe je de juiste pet kiest voor het tennissen? In dit artikel lees je een aantal tips om rekening mee te houden, wanneer je een tennispet koopt.

tennis met petDe juiste pasvorm

Wanneer je een pet koopt voor het tennissen, is het belangrijk om goed op de pasvorm te letten. Een pet die te groot is, beweegt tijdens het tennissen, maar een te kleine pet valt natuurlijk sneller af. Het is aan te raden om jouw hoofdomtrek te laten opmeten of om petten in de winkel te passen. Kies ook het liefst voor een pet met een schuifsysteem. Dit systeem, veelal aan de achterkant van de pet, maakt het mogelijk om de grootte van de pet te verstellen. Zo kun je de pet aanpassen aan jouw hoofdgrootte. Dit is veelal een standaard functie bij veel petten.

Ventilatie en transpiratie

Ook is het belangrijk om goed rekening te houden met de ventilatie van de pet. Wanneer je intensief sport, is het belangrijk dat je hoofd niet te warm en zweterig wordt. Let daarom goed bij de aankoop van een pet voor tennis op ventilatiegaten in de pet. Dit zijn kleine ronde gaatjes op de bovenkant van de pet. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een licht materiaal waardoor jouw pet altijd goed ventileert. Een ander belangrijk punt is de transpiratie. Petten die speciaal zijn ontworpen voor de sport, hebben veelal een anti-zweet band. Zo voorkom je dat de druppels zweet over je gezicht lopen tijdens het tennissen. Ook de gekende trucker caps kan je zeker gebruiken omdat ze goed voorzien zijn van ventilatie.

Lengte van de klep

De klep van de pet moet lang genoeg zijn. Wanneer deze kep te kort is, verliest het zijn nut. De zon kan nog steeds in je ogen komen en jouw gezicht wordt door nog steeds verhit. Koop niet zomaar een pet voor het tennissen, maar zoek bewust naar petten die ontworpen zijn voor deze sport.

Het kiezen van de juiste pet voor het tennissen is eenvoudig, wanneer je rekening houdt met de bovenstaande punten. Let op de juiste pasvorm, zorg voor ventilatiegaten of een ademende stof en let op dat de klep van de pet voldoende schaduw biedt. Zo kun je zorgeloos tennissen in de buitenlucht.